Συνάντηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τον Υπουργό Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρογλου. Αφορμή και κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ασφάλεια των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και γενικότερες προτάσεις άμεσης προτεραιότητας για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραδόθηκαν εγγράφως στον Υπουργό, συνοδευόμενες από αντίγραφο της συνολικής Πρότασης Παιδείας μας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ήπιο κλίμα. Εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ. Ζητήσαμε το αυτονόητο: να εφαρμοστεί στα  ιδρύματα ο νόμος και να υιοθετηθούν οι πρακτικές όλων των σύγχρονων πανεπιστημίων της Δύσης. Επιπλέον, δοθείσης της ευκαιρίας, τέθηκαν στη συζήτηση και γενικότερα ακαδημαϊκά ζητήματα τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την οργάνωσή μας.

Με λύπη διαπιστώσαμε την αδιαλλαξία του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος εμμένει ότι η κατάσταση θα διορθωθεί χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμια των ιδεοληψιών της, οι οποίες ήδη έχουν ηττηθεί στην κοινωνία, καταδικάζοντας τα πανεπιστήμια σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία. Ελπίζουμε ειλικρινά ο κ. Γαβρόγλου σύντομα να αναθεωρήσει τις θέσεις του, πριν επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση στις σχολές μας.

Το πλήρες κείμενο που υποβλήθηκε στον κ. Υπουργό μπορείτε να το βρείτε στον εξής σύνδεσμο

Για το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα...

Thank you for your upload

Σχολή