Πρόταση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βιολογικού για την επίλυση ζητημάτων τηλεκπαίδευσης

Ο ιός SARS-CoV-2 πλήττει όλο και περισσότερο την ανθρώπινη ύπαρξη παγκοσμίως. Εδώ και αρκετές ημέρες έχουν λήφθει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τνω πολιτών από την Πολιτεία, με πρώτο αυτό της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξαιτίας της πανδημίας η εκπαιδευτική διαδικασία καλείται να συνεχιστεί με εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, τόσο με σύγχρονα όσο και με ασύγχρονα μέσα. Το Τμήμα Βιολογίας ανταποκρίθηκε άμεσα πραγματοποιώντας τηλε-διασκέψεις σε αρκετά μαθήματα, ωστόσο παρατηρούνται έντονες δυσκολίες στη σύνδεση τόσο των καθηγητών, όσο και των φοιτητών για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος. Επιπλέον, σε ορισμένα μαθήματα δεν έχει γίνει εφικτό να πραγματοποιηθεί μια διάλεξη, χωρίς συνεχείς διακοπές.

  • Για την ομαλή διεξαγωγή των τηλε-διασκέψεων, προτείνουμε την εφαρμογή ZOOM, διότι όπως έχει παρατηρηθεί είναι η πιό αξιόπιστη και εύχρηστη πλατφόρμα σύνδεσης, καθώς χρησιμοποιείται και από άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου επιτυχώς.
  • Θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία ενός εβδομαδιαίου προγράμματος διαλέξεων, ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και σωστότερος προγραμματισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Περισσότερα...

Thank you for your upload

Σχολή