Ούτε βήμα πίσω

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει συμβάλλει καταλυτικά στην εξέλιξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το να πρωτοστατεί και να πρωτοπορεί μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Πολλές από τις ιδέες της έγιναν νόμοι του κράτους, γεγονός που αποδεικνύει την καταλληλότητα και αναγκαιότητά των προτάσεών μας για το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Σήμερα οφείλουμε να είμαστε πιο μπροστά από κάθε άλλη φορά. Μετά την απομάκρυνση της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα από την μεταπολίτευση και  μετά, είναι χρέος μας να συνεισφέρουμε δυναμικά στην κοινή προσπάθεια για τη ριζική ανανέωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι χρέος μας για να διασφαλίσουμε όλα όσα κατακτήσαμε και όλα όσα πρόκειται να έρθουν. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Ούτε βήμα πίσω στην τήρηση της νομιμότητας μέσα και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία δυστυχώς λειτούργησαν ως ορμητήρια των διάφορων μπαχαλάκηδων. Ούτε βήμα πίσω για ανοιχτές σχολές που προάγουν και εξασφαλίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία. Ούτε βήμα πίσω στα προγράμματα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση των υποδομών φοιτητικής μέριμνας. Ούτε βήμα πίσω στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση εκ μέρους των φοιτητών. Ούτε βήμα πίσω στις μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια ισάξια, αν όχι καλύτερα, των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αντιπροσωπεύει και εκφράζει όλους τους φοιτητές, οι οποίοι απαιτούν να μην τίθενται εμπόδια στην ακαδημαϊκή τους καθημερινότητα. Θέλουμε ο κάθε φοιτητής να είναι πρωταγωνιστής στην διαμόρφωση της νέας εποχής στην Παιδεία που ανοίγεται μπροστά μας. Το μέλλον έφτασε και ήρθε η ώρα να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε όσα ονειρευόμαστε και διεκδικούμε.

Περισσότερα...

Thank you for your upload

Σχολή